Годишна програма

Годишна програма за 2021 година.

Јануари

 • 24 јануари - Осоговски планини (водич: Филип Симоновски)

Февруари

 • Титов Врв, Шар Планина (водич: Александар Кирковски)
 • Остри врв и Убава, Јакупица (водич: Дејан Тодевски)

Март

 • 7 март - Осмомартовска акција на Љуботен (водичи: Хелена, Сања, Драгана)
 • 24 или 31 март - Врв Добра вода (водич: Бојан Џими Киров)

Април

 • 4 април - Роденденска акција Кожле - Карабуниште
 • Камп на Враците (водич: Стоилко Стоицев)

Мај

 • 29 мај - Биолошко-планинарска акција за млади (водич: Хелена Андонова)
 • Корабски водопад (водич: Филип Симоновски)
 • Рибница - врв Кабаш - Длабока река (кружна) (водич: Дејан Тодевски)

Јуни

 • Дводневен камп и искачување на Џинибег, Шар Планина (водич: Сања Премческа)
 • 13 јуни - Титов Врв Скајрејс 2021
 • 27 јуни - Шарски води - долга тура караула Стрезимир - Гостивар (водичи: Петар Ивановски, Бојан Киров и Никола Андоноски)

Јули

 • Дводневна Солунска Глава, Јакупица (водич: Влатко Димковски)
 • Кожуф, Зелен Брег (водич: Филип Симоновски)

Август

 • Камп во Гари - шетање низ Стогово (Биг Дорук, Бабин срт) (водич: Хелена Андонова)

Септември

 • 3 - 4 септември - Траверс тура на Баба планина (водичи: Даниел Десковски и Александра Десковска)
 • 25 - 26 септември - Олимп, Митикас 2918 мнв. (водич: Александар Кирковски)

Октомври

 • Бистрички врв (водич: Стоилко Стоицев)

Ноември

 • Доброшки врв со Езерски врв (водичи: Стоилко Стоицев и Петар Ивановски)

Декември

 • Караниколичко езеро со искачување на Караниколица (водич: Стоилко Стоицев)

Напомена: Датумите на акциите може да подлежат на промени во зависнот од временската прогноза и истите ќе бидат најавени 5 дена однапред.

* Секоја последна среда во месецот искачување на врвот на Водно

Sky Bet by bettingy.com
weather

Notice: Undefined variable: temp in /home/makedonm/public_html/modules/mod_weather4all/helper.php on line 48

Notice: Undefined variable: temp in /home/makedonm/public_html/modules/mod_weather4all/helper.php on line 49

Notice: Undefined variable: temp in /home/makedonm/public_html/modules/mod_weather4all/helper.php on line 50

Notice: Undefined variable: temp in /home/makedonm/public_html/modules/mod_weather4all/helper.php on line 51

Notice: Undefined variable: temp in /home/makedonm/public_html/modules/mod_weather4all/helper.php on line 52

°C

Охрид

-5°C

Тетово

-3°C

Велес

-1°C

clenstvo
Членарината за година во ПК Македон изнесува 500 денари, вклучувајќи и осигурување до 3000 мнв.

Повеќе
about
Планинарскиот клуб „Македон“ од Скопје функционира уште од 2008 година. Целта на клубот е омасовување посебно со...

Повеќе